Sparx Enterprise Architect consultants

Ondersteuning, coaching en ontwikkeling van modelleerteams

01

Enterprise architectuur

Ondersteunen van enterprise architectuur teams bij de inzet van ArchiMate in Sparx

02

Datamodellering

Modelleren van data voor inzicht in organisatiebrede informatie met behulp van Sparx

03

Addons en scripts

Ontwikkelen en configuratie van addons en scripts voor uw specifieke modelleerwensen, publicaties en inrichting

04

Architectuur repositories

Inzet van architectuur repositories voor effectieve architectuurprocessen


Welkom bij EAxpertise

Ondersteuning bij optimaal gebruik van Enterprise Architect

Sparx Enterprise Architect wordt steeds vaker ter ondersteuning van architectuur, modelleren en ICT ontwikkelprocessen ingezet. Dat is niet zonder reden. Sparx Enterprise Architect is breed inzetbaar, eenvoudig aanpas- en uitbreidbaar en bovendien eenvoudig te leren.

In de praktijk blijkt dat de mogelijkheden die Sparx Enterprise Architect biedt nogal overweldigend zijn. Kiezen welke functionaliteit nu en welke functionaliteit eventueel later zal worden ingezet is geen eenvoudige opgave. Reden voor eaxpertise om een expertise platform te introduceren. eaxpertise helpt modelleurs en architecten op weg!

Dienstverlening

Dienstverlening

Coaching

Coaching van architecten. modelleurs en analisten bij activiteiten rond data architectuur, -management en -modelleren.

Modelleren

Uitwerken van datamodellen, informatiearchitectuur en datamanagement met behulp van Sparx Enterprise Architect.

Architectuur repositories

Inrichten van architectuur repositories ter vervanging van architectuur documenten, inclusief de inrichting van gewijzigde architectuurprocessen.

Trainingen

Trainingen op het vlak van data architectuur, big data, data modellering en architectuur repositories.

Sparx AddOns

Ontwikkelen van Scripts, AddOns en Extensies voor Sparx Enterprise Architect, met name op het vlak van data modellering maar ook ten behoeve van webpublicatie.

Sparx integratie

Integratie van Sparx Enterprise Architect voor de uitwisseling van gegevens naar en uit andere informatiesystemen, zoals service management tools, data management suites en MS-office bestanden.

Sparx Enterprise Architect trainingen

Klassikale- en in-company trainingen

Het EAxpertise aanbod

Achtergrondinformatie voor optimaal gebruik van Enterprise Architect

Dit platform is een uniek samenwerkingsverband tussen twee maten van The Future Group. Beiden zijn experts op het gebied van toepassen en ondersteunen van Sparx.

Deze zijn eenvoudig te vinden:

Een aantal tools en hulpmiddelen die het gebruik van Sparx EA optimaliseren of vereenvoudigen.

Bij onze dienstverlening hebben wij een unieke aanpak. Wilt u ons inzetten op basis van een zogenaamde strippenkaart dan is dat mogelijk. Neem contact met ons op voor de details.

Reseller

Naast onze eigen dienstverlening kunt u bij ons terecht voor de aanschaf van een aantal producten en addons voor Sparx Enterprise Architect. Zie onze reseller pagina

Producten

Open Source Producten van EAxpertise

Web Publicatie Platform

Web Publicatie Platform

Webviewer voor het toegankelijk maken van repository inhoud voor andere gebruikers dan modelleurs in een aantrekkelijke opmaak.

IDEA AddOn

IDEA

AddOn voor datamodelleren op basis van een drielaags model. Met daarbij allerlei hulpmiddelen voor het adequaat opstellen van een geintegreerd model.

DEMO4 MDG

DEMO4

AddOn voor het opstellen van Enterprise Engineering modellen op basis van de modelleertaal DEMO4. Met daarbij allerlei scripts en diagramtypen ter ondersteuning van DEMO4.

Online Trainingen via Udemy en TutorialsPoint

In de afgelopen periode heb ik een aantal engelstalige online trainingen ontwikkeld op Udemy en TutorialsPoint. Deze trainingen bestaan uit webvideo's, opdrachten en voorbeelden en zijn daarom ideaal om in je eigen tempo te volgen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Onze consultants

Han van Roosmalen

van Roosmalen softwarediensten

Han is onafhankelijk enterprise en solution architect bij Han van Roosmalen softwarediensten. De laatste 15 jaar is hij actief binnen verschillende bedrijven en organisaties. Naast het designen van solutions is hij ook vaak betrokken bij het verbeteren van enterprise, solution architecturen en indien nodig organisaties. Han coacht enterprise architecten van grote organisaties en instellingen met het beter invullen van de architectuurfunctie en in het efficient inrichten en gebruiken van Sparx Enterprise Architect.

Bert Dingemans

InterActory

Bert is onafhankelijk informatiearchitect. Bert heeft een software engineering achtergrond en is gespecialiseerd in data architectuur en big data, SOA en systeem integratie, data- en objectmodellering. Bert heeft een passie voor architectuur repositories in het algemeen en Sparx Enterprise Architect in het bijzonder. Hij werkt aan een aantal toepassingen voor EA zoals een AddOn voor datamodellering en het web publicatie platform voor Sparx EA.

Peter Kuipers

Incentive Business Partner

Peter is een bedrijfskundige met grote ervaring op het gebied van automatisering. In vrijwel alle opdrachten speelt bedrijfsarchitectuur, bedrijfsverandering en het begeleiden hiervan een belangrijke rol. Peter is één van de acht Nederlandstalige docenten Enterprise Engineering en heeft zijn praktijk casus ingebracht voor het boek Enterprise Ontology van Jan Dietz en is co-auteur van het boek Werken met DEMO, dat dit jaar uit zal komen. Kijk voor meer informatie op de website van Enterprise Engineering Instituut (https://demo.nl)

Contact

Stel uw vraag